Новини | Любопитно | Анализи |


Най-скъпата улица в света е 5-то Авеню. Бул. Витоша на 54-то място

Видяна 2046

Най-скъпата улица в света е 5-то Авеню. Бул. Витоша на 54-то място

 

Въпреки поредицата от трагични събития във френската столица тази година емблематичният булевард запазва позиции. В световен план Шанз-Елизе остава на трето място със среден наем от 1104 €/кв. м/месец . Първото място и тази година е за 5-то Авеню в Ню Йорк, където търговците плащат по 2818 €/кв. м/месец.

 

В тазгодишната класация софийският булевард „Витоша“ пада с две позиции до 54-то място, като задържа средната наемна цена на 44 €/кв. м/месец. Непосредствено пред българската търговска улица е „Обходна улица“ в Братислава, а още една позиция по-напред – „Магеру булевард“ в Букурещ със среден наем от 45 €/кв. м.

 

В Европа

 

По думите му на много от развитите пазари в региона се очаква ръстът на наемите да продължи, подкрепен от силното търсене и слабото предлагане на площи за търговия. В развитите икономики този процес е подкрепен от подобряващите се пазари на труда, ръста в заплащането и възстановяването на потребителското доверие. За сметка на това в страни като Русия и Украйна, които се очертаха като гореща точка тази година, икономиките и в частност – търговията на дребно, преживяват спад.

 

В света

 

В Азиатско-Тихоокеанския регион като цяло наемните цени са под натиск Най-силно влияе Китай, който преживява спад на продажбите в търговията на дребно и в туризма, но продължава да привлича висок клас международни брандове с по-достъпни наеми и нарастващи остъпки за търговците. В същото време, макар и да преживява спад, Коузуей Бей в Хонконг остава втората по цени в света търговска улица с наеми от 1932 €/кв. м/месец. В Топ 10 на световните търговски локации освен Хонконг от азиатските столици влизат още Токио и Сеул.


« Назад към всички новини

#
Нов квартал в София

Нов жилищен квартал ще бъде изграден в бившата научнопроизводствена зона...

Прочети още
#
Първият панелен блок в България

Индустриализацията на строителството е закономерен процес, който започва в даден етап на развитие на...

Прочети още
#
200 млн. лв. похарчени за имоти за месец

Поне 200 млн. лева допълнително са влезли в пазара на имоти към края на юни и началото на юли. Още около 40 млн....

Прочети още