Новини | Любопитно | Анализи |


Средна цена от 10 000 евро кв.м. в Берлин

Видяна 967

Пазарът на жилищни имоти в Берлин е най-големият в Германия. Интересът от страна на инвеститори към него непрекъснато расте, като това гарантира стабилен ръст на цените през следващите години, посочва в свое изследване банка Ziegert. В най-голяма степен това се отнася за луксозния сегмент. Анализатори смятат, че цената на луксозните имоти в центъра на Берлин (особено в района Mitte) ще продължат положителната динамика, демонстрирайки двуцифрен ръст.

 

В близките години там ще бъде достигната исторически висока цена от 10 000 EUR/кв.м. Към момента стойностите се движат между 4500-6000 EUR/кв.м. За сметка на демографския ръст, стабилното икономическо развитие и слабата строителна активност, ръст в цените на имотите в германската столица ще се наблюдава във всички сегменти.

 

Независимо от високото търсене от страна на германци, голяма роля за берлинския имотен пазар играят и чуждестранните инвеститори. Техният дял е около 40% от пазара. Новата голяма група чуждестранни купувачи през последните месеци са китайците. Активен интерес към луксозните берлински имоти имат също така австралийци, руснаци, италианци, британци, французи, испанци, както и представители на Люксембург и САЩ. Повечето от тях проявяват интерес към имоти в центъра на германската столица.


« Назад към всички новини