Новини | Любопитно | Анализи |


С до 7% скок в цените на столичните жилища

Видяна 1194

С до 7% скок в цените на столичните жилища

 

Имотите в София поскъпнаха с до 7% през първата половина на годината, като само в шест от кварталите на столицата има спад в цените, пише в. "Стандарт".

 

Със 7% са поскъпнали жилищата в кварталите "Изгрев" и "Малинова долина". "Подуяне" и "Хаджи Димитър" също са доста напред в класацията с повишаване на цените от 6%. В 10 квартала има ръст от 5% в цените на жилищата. Най-голям е броят на кварталите, в които се регистрира увеличение в цените с около 3%. Сред 14-те квартала с такова покачване са "Борово", "Банишора", "Бели брези", "Изток", Бояна и Симеоново.

 

В центъра на София апартаментите почти не са променили цените си. Ако през януари е можело да се купи жилище срещу 908 евро/кв. м, то към момента цената е 924 евро/кв. м. От елитните квартали интересна е ситуацията в "Иван Вазов". Там стойността на квадратен метър вероятно е достигнала тавана, след като няма промяна в офертните стойности за последните шест месеца - 1120 евро/кв. м. Цените са паднали само в шест квартала.

В "Надежда" и "Слатина" се отчита незабележимо понижение с 1%. В Студентски град и "Лагера" спадът е 2%. По-осезаемо поевтиняват имотите в Горна баня и "Оборище" - съответно 3% и 4%.


« Назад към всички новини

#
Нов квартал в София

Нов жилищен квартал ще бъде изграден в бившата научнопроизводствена зона...

Прочети още
#
Първият панелен блок в България

Индустриализацията на строителството е закономерен процес, който започва в даден етап на развитие на...

Прочети още
#
200 млн. лв. похарчени за имоти за месец

Поне 200 млн. лева допълнително са влезли в пазара на имоти към края на юни и началото на юли. Още около 40 млн....

Прочети още