Новини | Любопитно | Анализи |


2,5 млн. лв. за Северния парк

Видяна 1359

Столична община масирано обновява парковете в София, стана ясно по време на днешната инспекция на столичния градоначалник Йорданка Фандъкова в Северния парк, където за втора поредна година продължава поетапната реконструкция. Фандъкова бе придружавана и от районните кметове на кварталите Надежда и Връбница, на чиято територия се намира паркът. "Посветихме този проект на нашите опоненти, които твърдят, че инвестираме само в центъра на София, заяви столичният кмет, подчертавайки, че се влагат средства навсякъде, в зависимост от предложенията и приоритетите, които дават районните кметове.

Миналата година в Северния парк са изградени осветление и част от настилките. Започнало е и възстановяване на част от езерото. В парка, изграден още през 70-те години на ХХ век, се строи и голяма детска площадка. Очакванията са този етап от ремонта да приключи до края на юли. Проектът на Северния парк е общо 2,5 млн. лева. Фандъкова е поставила задача там, където бива обновено, да се поставя и осветление и видеонаблюдение, за по-голяма сигурност.

Столична община ще продължи да инвестира в местата за отдих, игра и спорт и през тази година. Предстои ремонт на настилки, изграждане на тоалетна и детска площадка в Борисовата градина. На 11 май започват ремонтните дейности в парка при НДК. От миналата година там започна ремонт на естакадите, който все още продължава, каза градоначалникът на София. Отделно от това се проектира и първият етап за ремонт в Западния парк.

Очаква се до лятото да приключат процедурите по избор на изпълнител и ремонтните дейности да започнат. Кметът на София обяви, че застрояването на парковете е в миналото. Важна част от проектите е изграждането на поливни системи, които позволяват дори при сухо лято София да изглежда зелена и красива. Кметът на София припомни, че в Западния парк е била изготвена концесионна процедура за изграждане на атракциони и поддържане на парка, но не се е появил кандидат, така че процедурата пропаднала. Затова Столична община се е амбицирала да изготвят нова процедура за атракциони на голяма площадка, тъй като в София няма такава.

 

www.news.bg


« Назад към всички новини

#
Нов квартал в София

Нов жилищен квартал ще бъде изграден в бившата научнопроизводствена зона...

Прочети още
#
Първият панелен блок в България

Индустриализацията на строителството е закономерен процес, който започва в даден етап на развитие на...

Прочети още
#
200 млн. лв. похарчени за имоти за месец

Поне 200 млн. лева допълнително са влезли в пазара на имоти към края на юни и началото на юли. Още около 40 млн....

Прочети още